Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Enköping, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt

Kuggad körkortsaspirant vägrar stiga ur bilen och kör iväg med inspektören i bilen.

Enköping, Uppsala län

En av trafikverkets inspektörer ringer polisen då en körkortsaspirant (man född -98) vägrar köra tillbaka bilen till trafikverket efter att ha misslyckats med uppkörningen.
Polisens RLC-operatör förklarar per telefon för körkortsaspiranten att han har att välja på att köra tillbaka bilen till trafikverket eller att sätta sig i baksätet. Aspiranten säger sig välja att köra tillbaka.

Aspiranten vill också polisanmäla inspektören för något slags kränkning i och med att han kuggats, men blir instruerad att återkomma om detta på 114 14 vid ett senare tillfälle.

Kl 09:40 ringer trafikverkets kontor till polisen. Körkortsaspiranten har inte lämnat tillbaka bilen. Istället har han fortsatt att köra omkring i 40 minuter med inspektören kvar i bilen.

Under samtalet med kontoret återkommer inspektören till polisen och berättar att han nu fått tillbaka bilen och att aspiranten lämnat fordonet.
En anmälan kommer att upprättas, oklart om vad i nuläget. Aspirantens egna tilltvingade "uppkörning" har troligen inte tagit honom närmare ett körkort.