Nyhet: Sverigekartan – karta med händelser från hela Sverige!

Annons

Övrigt Under tisdagsmorgonen har flertal personer gripits och husrannsakningar genomförts inom ramen för operation Lynx.

Uppsala Kommun, Uppsala, Uppsala län

Tillslagen har skett i Uppsala kommun.

Polisen kommer att presentera en resultatsammanställning av dagens insats under eftermiddagen.

Uppdatering klockan 13.30

Under dagens Lynx insats har 10 personer gripits och 10 personer har anhållits av åklagare. Ett grovt narkotikabrott, två narkotikabrott och ett häleribrott med en ansenlig mängd misstänkt stöldgods har tagits i beslag.

Sjukdomsfall vid måndagens tillslag

Vid måndagsmorgonens tillslag på flera adresser i Uppsala fördes en person till sjukhus.

Personen, som inte är misstänkt, befann sig på en av de aktuella adresserna när polisen genomförde husrannsakan för att eftersöka en person som var anhållen i sin frånvaro. Personen som fördes till sjukhus med ambulans fick lämna sjukhuset under förmiddagen på måndagen.

Husrannsakan som vidtogs på adressen var en av flera planerade tillslag inom operation Lynx. Vid tillslaget forcerades ytterdörren av polisens regionala insatsgrupp. En man greps och är anhållen misstänkt för brott inom ramen för grov organiserad brottslighet.

För närvarande kommer inte polisen att lämna ytterligare information gällande tillslagen.  Ytterligare resultat och kommentarer gällande insatsen kommer att lämnas vid senare tillfälle.

 

Polisen Uppsala län

Mest läst

Mord/dråp Mord i Uppsala

Uppsala, Uppsala län

Klockan 23:00 inkom flera samtal till RLC Mitt med anledning av skottlossning i Slavsta i Uppsala. E...
Annons