Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Heby Kommun, Östervåla, Tärnsjö, Morgongåva, Heby, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka

Polisrutan Heby kommun

Heby Kommun, Östervåla, Tärnsjö, Morgongåva, Heby, Uppsala län

Polisrutan Heby kommun

Hej på er denna gång är det en gästskribent till denna polisruta. Bengt Eriksson heter jag och är områdespolis i Lokalpolisområde Norduppland med ansvarsområde Heby kommun. Som områdespolis är mitt ansvar till stor del att jobba med ungdomar och samverkan med kommunen i dessa frågor. Jag märker även att det finns goda ideella krafter i samhället, bland annat nattvandrarna. Vilka främst består av föräldrar som är ute på, i första hand, fredagskvällar och finns ute för ungdomarnas trygghet. Jag tror mig veta att de önskar fler som vill vara med och vandra. Ju fler vuxna som är ute desto tryggare blir det för alla.

Och så en redovisning av ett litet urval av det som anmälts.

Heby: En anmälan om annonsbedrägeri, i detta fall en person som betalt en vara från en försäljningssida på internet utan att varan sedan levererats.  En person påträffades körande en bil som visade sig vara stulen. Föraren saknade även körkort.

Östervåla: Två anmälningar angående stöld ur/från bil.

Tärnsjö: Inbrott i villa, okända gärningsmän har brutit sig in i en villa genom att krossa glas i ytterdörren.  I samband med en singelolycka kom föraren att misstänkas för rattfylleri (påverkan av drog) samt ringa narkotikabrott.

Morgongåva: En person vaknade av ljud i sin villa. Upptäckte att någon varit inne i huset och lämnat genom altandörren. Troligtvis flydde gärningsmannen då den märkte att någon var hemma i huset.

Det var lite kort om vad som skett i Heby kommun.

Vill ni ha kontakt med mig så är min mailadress: bengt-o.eriksson@polisen.se.

OBS! om det handlar om pågående brott ska du ringa 112

Bengt Eriksson

Områdespolis Lokalpolisområde Norduppland.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...