Karta som med röd fyrkant ramar in Yttersta, Uppsala, Försäkringskassan, Kattugglegatan, Knivsta, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka Poloisrutan Knivsta

Yttersta, Uppsala, Försäkringskassan, Kattugglegatan, Knivsta, Uppsala län

Hjälp och stöd
Du som varit utsatt för ett brott har möjlighet att få stöd och hjälp i olika former, beroende på vilken typ av brott du blivit utsatt för.

Vid anmälan av ett brott ska du få information om vilka andra myndigheter och organisationer som kan lämna stöd och hjälp. Det är din kommun som har det yttersta ansvaret för dig som brottsutsatt.

Stödperson : Du som har utsatts för brott har rätt att ta med dig en stödperson under förhör hos polisen, om det inte påverkar utredningen, och i samband med rättegången. Du bestämmer själv vem som ska vara din stödperson. Det kan vara en vän, en tjänsteman från socialtjänsten eller någon från en brottsoffer- eller kvinnojour. Stödpersonen får inte någon ersättning för att delta.

Målsägarbiträde : Du kan även få ett målsägarbiträde, ett så kallat juridiskt biträde. Om det beviljas är det kostnadsfritt. Målsägarbiträdet stödjer dig genom hela den juridiska processen. Målsägarbiträdet är oftast advokat. Om du önskar ett målsägarbiträde talar du om det för polis eller åklagare. Det är domstolen som beslutar om du ska få ett målsägarbiträde. Målsägarbiträde kan du få om du har blivit utsatt för ett integritetskränkande brott, till exempel sexualbrott, misshandel, olaga frihetsberövande, rån eller annat brott som kan ge fängelse för den som begått brottet.
Vittnesstöd : Ett vittnesstöd är en person som har kunskaper om rättsväsendet. Vittnesstödet ska finnas till hands i domstolen för att ge allmän information och stöd till vittnen, men även till dig som målsägande, före och efter en domstolsförhandling. Vill du ha mer information om stöd till vittnen kan du kontakta tingsrätten eller hovrätten där rättegången ska hållas.
Juridisk rådgivning : Juridisk rådgivning kan gälla till exempel skadeståndstalan som polis och åklagare inte hjälper till med, eller förhandlingar med försäkringsbolag. För ytterligare information kontakta Rättshjälpsmyndigheten eller en advokatbyrå som lämnar rådgivning enligt rättshjälpslagen
 

Grannsamverkan (GSV)                                                               

Är du intresserad av att starta Grannsamverkan innan du drabbas av inbrott ?

Nästa utbildning den 23 april 19.00 i Kommunhuset

För mer info maila till:
grannsamverkan-lpo-uppsala-knivsta.po-uppsala@polisen.se

 18 – 24  mars

NÅGRA GENOMFÖRDA POLISINGRIPANDEN
Antal
Böter Trafikbrott  En person fick sitt körkort återkallat direkt på plats
2
Handräckning
1
Omhändertagande av person  Enligt Psykvårdslagen
1
Husrannsakan i bostad Söka person
2
Gripna personer   Uppsalaärende
4
TIPS om brott m.m. från medborgare
24
Kontrollerade Personer/Fordon
25
 

ETT URVAL AV HÄNDELSER OCH ANMÄLDA BROTT
Antal
Anmälan om bidragsbrott från Försäkringskassan.  Uppgivna falska uppgifter har gett ekonomisk vinning
1
Anmälan om skadegörelse skola
1
Anmälan om försök till inbrott i bostad  Genom åverkan/brytmärken på ytterdörr på Kattugglegatan onsdag den 20 mars, Dagtid
1
Viltolyckor   
5
 

Poliskontoret i Knivsta är öppet onsdagar 14.00 – 17.00 eller 

        vid bokad tid.  Boka via Kommunpolis Knivsta 114 14

Anmäla brott eller tipsa polisen  :

Ring 11414 eller på bifogad länk kan du tipsa polisen, finns på Polisen.se

https://polisen.se/kontakt/mejla-region-Mitt/  

       Pågående brott / färsk gärning: Ring 112  

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra