Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Boländerna, Uppsala, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld Man misstänkt för stöld gripen efter samarbete mellan väktare och polis.

Boländerna, Uppsala, Uppsala län

Väktare skulle envarsgripa en man som hade stulit i en butik i Boländerna. Mannen lyckades dock slita sig och en jakt till fots inleddes där ett flertal väktare jagade efter mannen. Polis tillkallades och när patrullerna anlände hade väktarna lyckat jaga in mannen i ett skogsparti som de höll under bevakning.

Efter att mannen även försökt undkomma patrullerna tog jakten slut genom att mannen blev ikappsprungen och nedlagd på marken.

Mannen, som är i 30-årsåldern, är misstänkt för ringa stöld och greps då han saknar hemvist i Sverige. Åklagare kommer besluta om mannen ska anhållas.

Uppdatering 17:24: Under utredningen har det framkommit att den gripne hade en medgärningsman. Det tillgripna godset består i flera par skor, kött, fisk och energidryck till ett värde av flera tusen kronor. Tillgrepp har skett i flera butiker i Boländerna. Medgärningsmannen är ej identifierad och på fri fot. Brottsrubriceringen är i och med den nya informationen ändrad från ringa stöld till stöld av normalgraden.

Mest läst av andra