Karta som med röd fyrkant ramar in Värmland, Torsby, Värmlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt Information gällande oklara dödsfall i Värmland.

Värmland, Torsby, Värmlands län

Under den senaste tiden har flera unga personer i Värmland avlidit under oklara omständigheter. Polisen befarar att dödsfallen kan ha samband med intag av narkotika med oklart ursprung.

– I vårt lokalpolisområde (LPO) i norra Värmland har ett flertal unga vuxna, bara under de senaste veckorna, avlidit i vad vi befarar är förgiftning av okända preparat, säger Morgan Olsson, tillförordnad chef för LPO Torsby.

På andra håll i region Bergslagen har ett fall med en fjortonårig flicka som avled efter att ha konsumerat Tramadol och alkohol nyligen uppmärksammats. Tramadol är ett narkotikaklassat läkemedel som är avsett att användas mot vissa typer av smärta. Det är en opioid som är nära besläktat med morfin och heroin.

– Vi vet inte säkert i dag om de som nu avlidit har intagit just Tramadol, vi inväntar obduktionsresultat. Oavsett finns det all anledning att varna för detta, säger Morgan Olsson och fortsätter:

– Det är möjligt att unga på något sätt tror att preparat som är eller förefaller vara fabriksproducerade är okej och inte så farliga, och därför underskattar riskerna. Att peta i sig ett narkotikaklassat läkemedel, i synnerhet efter att ha druckit alkohol med den omdömesförsämring det innebär, är fullständigt livsfarligt.

Frågor från media hänvisas till Lars Hedelin på telefon 010- 56 367 15

Händelsen i media

Mest läst av andra