Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Älven, Umeå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Räddningsinsats

Samtal om person som mår dåligt och vill ta sitt liv

Älven, Umeå, Västerbottens län

En ärendetyp som tyvärr är ganska vanlig. Den grundar sig oftast på psykisk ohälsa i kombination med alkohol. Under det senaste dygnet finns det i region Nord nio (9) ärenden noterade som självmordsförsök och där polisen har agerat. Resultatet blir oftast att vi omhändertar personen ifråga och för denne till sjukvården där det görs en bedömning av vårdbehovet. I sämsta fall har personen lyckats ta sitt liv och då blir det också ett ärende för polisen.

I det här aktuella fallet finns uppgifter om att personen ifråga skulle ta en båt och åka ut på älven. Vi samverkar med Sjöräddningen (JRCC) och de har inlett en sjöräddningsinsats med stöd av lag om skydd mot olyckor (LSO). Sjöräddningen larmar både båt och helikopter. Polispatrullerna spanar från land samtidigt som inre arbete pågår för att försöka lokalisera den aktuella personen.

Informationsansvaret ligger hos JRCC så länge sjöräddningsinsatsen pågår.

Polisen Västerbotten

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra