Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Polarvägen, Kungsgatan, Umeå Centralstation, Skellefteå, Tåme, Röbäck, Håknäs, Hedlundavägen, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Ett urval av nattens händelser i Västerbottens län.

Polarvägen, Kungsgatan, Umeå Centralstation, Skellefteå, Tåme, Röbäck, Håknäs, Hedlundavägen, Västerbottens län

22.05, Trafikkontroll Östra Polarvägen Dorotea
Polispatrull upprättar en trafikkontroll där de kontrollerar nykterheten hos förarna. Samtliga är nyktra.

22.40, Bråk, Kungsgatan Umeå
Polis kallas till en plats i närheten av Kungsgatan där ett tiotal personer setts bråka med varandra. Två personer ska enligt initiala uppgifter ha setts sparka på en annan. Efter att en ny person ringer in om bråket kan patrullerna hitta igen två av dem som ska ha blivit utsatta för våld. 

De två första personerna, en kvinna och en man, omhändertas enligt lob, lag om omhändertagande av berusade personer. Bägge misstänks också för ringa narkotikabrott, eget bruk. En anmälan om narkotikabrott upprättas.

Polis upprättar också en anmälan om misshandel, samt en motanmälan gällande misshandel. Det råder ännu oklarheter i exakt vad som har skett.

01.00, Ofredande, Umeå centralstation
Tågpersonal ringer in till polisen om en onykter man som ofredar personal och medresenärer. När tåget anländer till Umeå centralstation åker polis till platsen. Då är det lugnt på tåget. Mannen omhändertas enligt lob, lag om omhändertagande av berusade personer och förs till tillnyktringsenheten.

01.32 Bråk, Skellefteå kommun
Grannar ringer in om bråk i en bostad på en mindre ort utanför Skellefteå. När patrull åker dit har det lugnat ner sig, så de lämnar efter medling och tillsägelse.

01.49 Trafikolycka, E4 Tåme, Skellefteå
En personbil kör av vägen och voltar i diket i norrgående riktning. Föraren tar sig ur bilen på egen hand. Personen klagar på smärta och förs till sjukvården. Polis åker till platsen och märker upp bilen, som inte står trafikfarligt till. Ingen misstanke om brott.

03.15 Trafikbrott, Röbäck, Umeå
En personbil kontrolleras. Föraren får en tillsägelse eftersom bilen har trasig belysning.

05.58 Viltolycka, Håknäs, Nordmaling
Ett rådjur blir påkört längs länsväg 514 i Håknäs. Rådjuret är dött. Föaren klarar sig utan skador.

06.11 Viltolycka, Hedlundavägen, Lycksele
En personbilist kör på ett rådjur. Oklart om djuret är dött, eftersöksjägare kallas till platsen.