Karta som med röd fyrkant ramar in Umeå, Ersboda, Väst På Stan, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Umeå, Ersboda, Väst På Stan, Västerbottens län

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En person har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:26 Försök till stöld, Umeå
Polis beordras till Ersboda med anledning av försök till stöld av en moped. Anmälaren, en man, ska ha uppmärksammat fyra ungdomar som försökte ta mopeden, men när de blev påkomna sprang de från platsen. Ägaren kontaktas och patrullen upprättar en anmälan.

03:47 Försök till våldtäkt, Umeå
Polis beordras till en adress Väst på stan med anledning av ett våldtäktsförsök. Det ska ha skett utanför en fastighet. En man ska ha tagit tag i en kvinnas kläder, men kvinnan lyckades ta sig undan. Polisen har hållit ett inledande förhör med kvinnan och sökt efter mannen i området, men utan att anträffa honom. Under dagen kommer fler förhör att hållas. Ingen ytterligare information kan lämnas i nuläget.

En viltolycka har anmälts till polisen under morgonen. Ingen person skadades i samband med olyckan.

Mest läst av andra