Karta som med röd fyrkant ramar in Bofinksvägen, Umeå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt sammanfattning av nattens händelser i länet.

Bofinksvägen, Umeå, Västerbottens län

Kl 00:07 - Rattfylleri, Bofinksvägen, Umeå

Patrull stoppar en personbil på Bofinksvägen, föraren som är en man i 25 års åldern blåset positivt i sållningsinstrument och för därför följa med patrullen för provtagning.

Kl 01:00 - Räddningsinsats, Ytter-Rödingsträsket, Skansnäs, Sorsele

Polis blir larmade via SOS om 2 unga män som kantrat med kanot i Ytter-Rödingsträsket i Sorsele Kommun. De båda personerna har simmat och tagit sig iland på en mindre ö.

Räddningsinsats påbörjad med stöd av lagen om skydd mot olyckor.

Vid samtal med personerna så har de varit i området och fiskat, de har under natten hittat en kanot som de använt innan de kontrollerade sjödugligheten på den. Efter att de paddlat en kort stund så sjönk kanoten.

Fjällräddare är utlarmade och även JRCC är kontaktade gällande sjöräddningshelikopter.

Ingen av personerna är skadade, de är kalla och fryser men har lyckats få upp en eld.

Uppdatering kl 04:36 - De båda personerna har hämtats upp med sjöräddningens helikopter, de behövde ej någon sjukvård så de sattes ner på platsen för deras bil ca 2 km syd-ost om platsen för räddningen.

Fjällräddningen avslutades klockan 04:35

Kl 06:24 - Inga fler händelser att rapportera om under natten.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra