Karta som med röd fyrkant ramar in Robertsfors, Västbyn, Umeå, Haga, Skellefteå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Robertsfors, Västbyn, Umeå, Haga, Skellefteå, Västerbottens län

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:20 Trafikolycka, Robertsfors:
Polispatrull beordras till E4, Västbyn, med anledning av en olycka med en personbil. Ingen person uppges ha skadats. Olycksplatsen dokumenteras. Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan.

00:23 Trafikbrott, Umeå:
A-traktorförare på länsväg 503, Haga, får ordningsbot på grund av för många passagerare i fordonet. Då föraren är under arton år kontaktas vårdnadshavare.

Övrigt:
Polisen har under kvällen och natten arbetat med Stadsfesten i Skellefteå och det rapporteras om många besökare och god stämning.

Två personer har mellan 19:00 och 04:00 avvisats av polis från festivalområdet.

En berusad minderårig person har överlämnats till fältgruppen och två personer har omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En av dessa misstänks för hot mot tjänsteman och ringa narkotikabrott.

En anmälan gällande ringa misshandel har upprättats.

Polisens insatschef och biträdande insatschef vill ge arrangören en eloge för ett väl genomfört arrangemang under fredagen då arrangemanget renderat få ordningsstörningar och polisingripanden på det stora hela.

I övrigt i länet har sex personer mellan 00:00 och 07:00 omhändertagits för fylleri.

Polisen har även under natten utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Mest läst av andra