Karta som med röd fyrkant ramar in Varugatan, Hästmarksvägen, Örnsköldsvik, Skellefteå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld/inbrott Polisen utreder två inbrottsförsök i matbutiker med liknande tillvägagångssätt och vill ha allmänhetens tips och iakttagelser.

Varugatan, Hästmarksvägen, Örnsköldsvik, Skellefteå, Västerbottens län

I båda fallen har okänd gärningsperson/personer försökt ta sig in i butikerna genom att såga upp hål taken. Båda händelserna utreds som försök till grov stöld.

– Det är troligt att ytterligare liknande händelser kan komma att ske, säger Kristoffer Morén, brottssamordnare vid polisregion Nord. 

Det ena inbrottsförsöket skedde på ICA på Varugatan i Skellefteå natten mot den 4 oktober. Polisen önskar tips och iakttagelser av människor på tak, bilar och annat som kan sättas i samband med händelsen mellan klockan 23 och 05.

Det andra inbrottsförsöket skedde på Coop på Hästmarksvägen i Örnsköldsvik natten mot den 5 oktober. Här önskar polisen tips och iakttagelser i området mellan klockan 02 och 04.

Har du sett eller hört något? Kontakta polisen via 114 14 eller via polisens webbplats.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra