Karta som med röd fyrkant ramar in Bussgatan, Storgatan, Östra Strandgatan, Öst På Stan, Umeå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikkontroll Resultat av trafikkontroll vid bussgatan Storgatan/Östra Strandgatan i Umeå.

Bussgatan, Storgatan, Östra Strandgatan, Öst På Stan, Umeå, Västerbottens län

Under fredagsförmiddagen har polisen kontrollerat trafiken vid Storgatan i östlig riktning vid korsningen till Östra Strandgatan, Öst på stan i Umeå. En bussgata som är tydligt skyltad och försedd med kollektivkörfältssignal. 

Polisen har fått information om att många bilister kör på bussgatan trots att det inte är tillåtet. Bussgatan trafikeras flitigt av kollektivtrafiken. Då inte bestämmelserna följs och obehöriga trafikanter passerar platsen kan det leda till trafikfarliga situationer och/eller till förseningar för lokaltrafiken.

Under tiden polisen stod på platsen under fredagsförmiddagen utfärdades ordningsbot till en trafikant - som bekräftade bilden att många obehöriga trafikanter genar på bussgatan. 

Att köra på bussgatan ger 1000 kronor i böter. Att köra på bussgatan och dessutom köra mot "S" ger 3500 kronor i böter samt omhändertaget körkort.

Mest läst av andra