Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Dorotea Kommun, Dorotea, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Vållande till kroppsskada En man i femtioårsåldern misstänks för Grovt vållande till kroppsskada sedan han avlossat ett vådaskott i en villa i Dorotea kommun.

Dorotea Kommun, Dorotea, Västerbottens län

Polisen kallades till en adress i Dorotea kommun med anledning av att det avlossats ett vådaskott med ett jaktvapen inomhus. På plats anträffades en man i 50-årsåldern som träffats av skottet i vänster lår. Han avfördes till Norrlands universitetssjukhus i ambulans. Enligt initiala uppgifter ska mannen inte vara livshotande skadad. Ytterligare en man i ungefär samma ålder kunde efter utredningsåtgärder misstänkas för Grovt vållande till kroppsskada. Han medtogs för förhör och kroppsbesiktningblodprov för att utreda om han var påverkad vid brottstillfället. Den brottsmisstänkta mannens vapen har omhändertagits av Polismyndigheten.

Polisen har genomfört en teknisk undersökning på plats, tagit vapnet som användes i beslag samt hållit förhör med andra personer som var närvarande. 

Mest läst av andra