Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Västernorrlands Län, Sundsvall, Saltvik, Nackstavägen, Stenstan, Inre Hamnen, Överskog, Utansjö, Kramfors, Ljustadalen, Västernorrland län, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Ett urval av nyårsnattens polisverksamhet.

Västernorrlands Län, Sundsvall, Saltvik, Nackstavägen, Stenstan, Inre Hamnen, Överskog, Utansjö, Kramfors, Ljustadalen, Västernorrland län, Västernorrlands län

Det har varit en natt med normalt antal ärenden för en nyårsafton. Polisens ledningscentral har hanterat cirka 118 ärenden i Västernorrlands län mellan klockan 22.00 och 06.00.

Det har varit en natt med mycket fylleri och ärenden kopplat till detta. Cirka 16 personer har omhändertagits för fylleri enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Nedan finns en länk angående ett grovt våldsbrott i Sundsvall.

23:57 Inbrott, Härnösand
Polisen beordras till Saltvik med anledning av ett inbrott i en butik. Okända gärningspersoner har tagit sig in i butiken och sedan lämnat platsen. När polisen kommer dit finns inga misstänkta kvar. Det är oklart vad som är tillgripet. En anmälan upprättas gällande stöld genom inbrott.

00:07 Inbrott, Sundsvall
Polisen får ett samtal om ett lägenhetsinbrott på Nackstavägen i Sundsvall som troligen ska ha skett någon gång under nyårsafton. Polisen har varit på plats och ska även utföra en brottsplatsundersökning. Det finns ännu inga uppgifter om vad som är tillgripet. En anmälan om grov stöld genom inbrott upprättas.

00:30 Misshandel, Sundsvall
Polisen beordras till Stenstan med anledning av ett bråk. När polispatrull kom till platsen var det lugnt där. En anmälan om misshandel upprättas.

00:47 Misshandel, Sundsvall
Polisen beordras till en snabbmatsrestaurang i Inre hamnen, Sundsvall med anledning att ett större bråk mellan ett stort antal personer. Minst person har blivit misshandlad och förs till sjukvård med ambulans. En person grips misstänks för misshandel med släpps på fri fot efter förhör.

01:38 Trafikbrott, Härnösand
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på E4 vid Överskog, Utansjö. Föraren får en ordningsbot då han har obältade barn i bilen.

01:43 Knivlagen, Kramfors
Polisen beordras till en liten ort norr om Kramfors med anledning av ett bråk mellan flera personer under en fest. Polisen åker dit och skingrar festen. En man grips misstänkt för grovt brott mot knivlagen då han bär kniv. Hans ålder är ännu okänd.

02:44 Inbrottsförsök, Sundsvall
Polisen kontaktas angående ett försök till bostadsinbrott i Ljustadalen. Okänd gärningsperson/personer har bland annat krossat en ruta och sedan lämnat platsen. Polisen har varit på plats. En anmälan om försök till inbrott upprättas.

03:40 Ofredande, Sollefteå
Polisen får ett överfallslarm från en taxichaufför. Taxichauffören ska ha blivit slagen av en kund efter bråk om betalning för resan. Kunderna har sedan lämnat platsen. Polisen upprättar en anmälan om ofredande.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.