Karta som med röd fyrkant ramar in Haga, Sundsvall, Björna, Härnösand, Timrå, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Haga, Sundsvall, Björna, Härnösand, Timrå, Västernorrlands län

Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:32 Skadegörelse, Sundsvall
Polis beordras till Haga i Sundsvall när uppgifter inkommer om att en parkerad bil har utsatts för skadegörelse. En anmälan gällande skadegörelse ska upprättas.

23:50 Försök till sabotage, Örnsköldsvik
Polis beordras till Björna på grund av att ett tåg kört in i en betongplatta som låg på rälsen. En anmälan gällande försök till sabotage upprättas. Det finns ingen misstänkt i nuläget.

00:22 Försök till inbrott, Härnösand
Polis beordras till centrala Härnösand på grund av larm om inbrott i ett kafé. Ingen misstänkt anträffas. En anmälan om försök till stöld genom inbrott ska upprättas.

01:31 Försök till stöld genom inbrott, Timrå
Polis larmas till en matbutik i Timrå med anledning av inbrottslarm. I butiken anträffas en man i 30-årsåldern. Han grips misstänkt för försök till stöd genom inbrott. Åklagare beslutar senare om att anhålla mannen.

Fem viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Det finns inga rapporter om personskador.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra