Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Mord/dråp, försök En man skjuten på Kuskgatan i Västerås.

Kuskgatan, Kuskvägen, Köpingsvägen, Västerås, Västmanlands län

Klockan 02.37 larmades polisen till Kuskgatan i Västerås med anledning av att en man skjutits. Mannen sköts utomhus utanför en bostad av en maskerad person. I bostaden befann sig flera andra personer. Efter skjutningen försvann den maskerade personen till fots i riktning mot Köpingsvägen. Polisen var på plats inom några minuter men ingen person har gripits för brottet. 

Under natten har polisen använt sig av en mängd resurser för att förhöra vittnen, säkra spår och söka efter personen som utförde skjutningen. Bland annat har polisens hundenhet använts i arbetet.

Brottsplatsen är avspärrad för teknisk undersökning som kommer att genomföras under dagen.

Mannen som blev skjuten transporterades med ambulans till sjukhus. Han har skador på över- och underkropp och vårdas med allvarliga skador. Brottsrubriceringen är försök till mord.

Polisen utreder om nattens händelse har någon koppling till tidigare händelser, bland annat skjutningen som skedde dagen innan på eftermiddagen, men det är i nuläget för tidigt och säga om så är fallet.

Polisens bild av händelsen är ännu inte helt klarlagd och det pågår ett intensivt arbete med att säkra uppgifter till utredningen. I nuläget kan därför ingen ytterligare information om händelsen lämnas ut.

Tips och iakttagelser om händelsen lämnas via 114 14 eller via polisen.se. 

Media hänvisas till polisens presstalesperson Johan Thalberg 010-56 76 720.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra