Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Stora Torget, Västerås, Norra Gryta, Önsta, Västmanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Nedan följer ett urval av nattens händelser i polisområde Västmanland, Klockan 00:00-05:30

Stora Torget, Västerås, Norra Gryta, Önsta, Västmanlands län

Stora Torget, Västerås, Brandlarm, Kl 00:14
Kl 00:14 inkom uppgifter om att brandlarmet på en nattklubb samt på en restaurang vid Stora Torget i Västerås utlöst. Gästerna på de båda ställen fick lämna lokalerna i väntan på att Räddningstjänst kontrollerade vad som utlöst larmen. Efter cirka 20minuter fick gästerna återvända. I nuläget oklart vad som utlöst larmen.

Samtal om smällar, Norra Gryta Västerås Kl 00:23
Samtal inkom till polisen om att man har hört smällar i området kring Önsta Gryta/Norra Gryta i Västerås. Efter kontroll av området kunde man hitta krutrester från smällare i en gångtunnel. Inga personer fanns kvar på platsen.

Förutom dessa ärendena har patruller jobbat trygghetsskapande genom hög synlighet i de centrala delarna av tätorterna i polisområdet.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.