Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Bäckby, Västerås, Västmanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning

Larm om höga smällar i Bäckby.

Bäckby, Västerås, Västmanlands län

Polis larmas till Bäckby med anledning av att flera personer hört höga smällar, liknade skott, i området. Flera polispatruller är snabbt på plats i området.

En plats utomhus spärras av och betraktas som en misstänkt brottsplats. Polisen misstänker att en skottlossning ska ha skett.

Inga uppgifter om några skadade personer finns i dagsläget.

20.39: Polis arbetar dels med att säkra förundersökningen, leta efter misstänkt gärningsperson eller gärningspersoner samt att förhöra vittnen.

21:45: En plats utomhus är fortsatt avspärrad och betraktas som en brottsplats. Fler tomhylsor har hittats på platsen som bekräftar att en skottlossning har ägt rum. Inga uppgifter om några skadade personer.

22:15: Polisens tekniker är klara på platsen och avspärrningen av den misstänkta brottsplatsen där skottlossningen har ägt rum är hävd.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.