Karta som med röd fyrkant ramar in Folkparksmotet, Sjukhusvägen, Västerås, Västmanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikbrott En bilförare stannar inte på polisens tecken.

Folkparksmotet, Sjukhusvägen, Västerås, Västmanlands län

Vid Folkparksmotet på E18 ger en patrull tecken åt en bilförare att stanna men föraren kör istället iväg. Ett kortare (ett par minuter) förföljande uppstår men på Sjukhusvägen stannar föraren som är en man i 20-årsåldern med en annan man i 20-årsåldern som passagerare.
Föraren misstänks vara narkotikapåverkad och blir medtagen för provtagning. I bilen hittas både en kniv och en yxa. Polisen skriver anmälningar om brott mot knivlagen, ringa narkotikabrott, vårdslöshet i trafik och föraren får sitt körkort omhändertaget.

Rättelse kl 07:33

Förföljandet uppstod någonstans mellan Anundshög och Hälla då en patrullbil blev passerad av en personbil som kördes i hög hastighet (ca 220 km/h) - föraren kör av E18 vid Folkparksmotet men kör in i en refug och vid Knektgatan tar färden slut då bilen gått sönder. Förutom ovanstående brott har föraren även blivit delgiven misstanke om vapenbrott då det hittades pepparsprej i bilen.

Mest läst av andra