Bedrägeri Bedrägeriförsök enligt känt tillvägagångssätt (modus) i Mölndal.

Mölndal, Västra Götalands län

En kvinna (75-årsåldern) boende i Mölndal har blivit utsatt för ett bedrägeriförsök. Brottet följer ett tidigare för polisen känt tillvägagångssätt som förekommit många gånger förut. Som väl var så har inte gärningspersonerna lyckats denna gång. 

En kvinna ringer upp brottsoffret ca kl 12.00. Hon talar polska och uppger att kvinnan kommer att bli utsatt brott och för att försäkra sig om att detta inte genomförs ska hon lämna ifrån sig sina smycken. (Oftas anger man att polisen kommer att ta hand om dessa för att förhindra brott).

I detta fall skulle kvinnan kasta ut en påse med smycken genom fönstret till en väntande man på utsidan. Kvinnan/offret tittar ut och det står mycket riktigt en man utanför. Offret som blev osäker väljer att inte kasta ut något, även om hon hade samlat sina smycken i en påse. Hon ringer polisen i stället. Mannen utanför försvinner sedan. 

Polis på väg till platsen för att ta uppgifter för anmälan. 

Det finns all anledning att varna för denna typ av bedrägeri återigen tillsammans med alla andra typ av sk "åldringsbrott" som tyvärr förekommer regelbundet. Polisen skulle ALDRIG kontakta någon i detta syfte/på detta sätt.    

Mest läst av andra

Rån Apoteksrån, Storgatan.

Staffanstorp, Skåne län

Polis skickades till Storgatan i Staffanstorp med anledning av ett rån mot ett apotek på adressen. I...