Karta som med röd fyrkant ramar in Hässleholmen, Våglängdsgatan, Hundbiten, Borås, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Bråk Larm om bråk mellan flera män vid Hässleholmen, enligt SOS. Möjligt rån på platsen. Ett flertal ytterligare brott tillkommer säkert.

Hässleholmen, Våglängdsgatan, Hundbiten, Borås, Västra Götalands län

Polisen får in uppgifter kring ett bråk vid Våglängdsgatan. Flera män ska vara involverade. Någon bil uppges ha lämnat platsen, oklart om någon är skadad. Något senare får polisen uppgifter om att bilen som lämnat platsen är stulen.  Det kommer även uppgifter om att en person ska vara körd till sjukhus (SÄS) och vara skadad, oklar omfattning.

Polis åker till sjukhuset och en helikopter tillkallas för att söka efter den stulna bilen. Det framkommer att den skadade mannen ska ha blivit hundbiten och slagen. Det ska var två personer som tvingat ut en man från bilen, tillgripit den och försvunnet.

Polisen inleder förundersökning med rubricering, rån, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Bilen efterspanas men har ännu inte hittats. Ytterligare en bil kan vara kopplad till händelsen. Möjligen har det även inträffat en kollision mellan flera av de involverade fordonen. 

Polisen fortsätter med att söka efter en eller två fordon. Någon patrull får kontakt med ett av de involverade fordonen. Ett förföljande påbörjas. Beslut om att spikmatta kan användas via vakthavande befäl. Ett flertal patruller är involverade i händelsen.

I samband med förföljandet så ska den misstänkta bilen försök köra på en polispatrull. Dock inga uppgifter om skadade polismän.  Den misstänkta bilen ska ha kört över en spikmatta, polisen lyckas stoppa bilen. Två personer grips i den misstänkta bilen.

Polisen får även vetskap att ytterligare trafikanter ska ha blivit utsatta för prejningsförsök av den misstänka bilen. Möjligen har även ytterligare något rån mot en butik inträffat under färden.    

För närvarande är det väldigt oklart vad som inträffat, polisen arbetar med att ta fram information för att skapa en bild av hela händelsen samt de brott som de två gripna kan misstänkas för. Ett flertal vittnen ska höras mm.  

Texten uppdateras när ny information tillkommer.

Sammanfattning:

För närvarande har polisen följande bild av händelseförloppet.

Händelsen inleds med ett bråk vid Våglängdsgatan, där är flera män involverade. En målsägande påträffas på plats och en på SÄS. En bil har lämnat platsen.

Polsien får sedan ytterligare samtal från Källebäcksrydsgatan. En bilförare ska ha blivit prejad av vägen, troligen av den bil som avvek från tidigare nämnda bråk. Två personer, en man och en kvinna ska då ha slitit ut bilägaren ur sin bil och sedan tillgripit bilen. De båda gärningspersonerna har då även en hund med sig.

Något senare så tillgrips ytterligare en bil då vid Höga Gårdsgatan, den tidigare stulna bilen lämnas på platsen.

Därefter kommer det in ett överfallslarm från en livsmedelsbutik på Lars Kaggsgatan. Butiken har då rånats av samma gärningspersoner.

Nästa larm kommer från en bensinstation i Viskafors, här har en man blivit misshandlad av samma gärningspersoner. De kör sedan mot riksväg 41.

Polisen får kontakt med en misstänkta bilen som kör vårdslöst söderut på riksväg 41. När de ser en spikmatta så vänder de och försöker köra på efterföljande polispatruller. De missar dock och kör över en annan spikmatta och kör av vägen. De båda i bilen tar sig ut ur bilen, springer från platsen men kan gripas av polis. Gripandet sker ca. klockan 15.30.

Den gripna mannen är född -94 och den gripna kvinnan är född -99. Den totala bilen av brottsrubriceringar är ännu inte fastställd. Det rör sig dock om ett flertal brott bl a rån, misshandel, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, ej stannat på polismans tecken, div trafikbrott mm. Här tillkommer även försök att köra på/mot polis.

 

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra