Karta som med röd fyrkant ramar in Hällesåkersvägen, Ernst Fontells Plats, Mölndal, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Bråk Larm om bråk i bostad, flera personer skadade.

Hällesåkersvägen, Ernst Fontells Plats, Mölndal, Västra Götalands län

Polis larmas till en bostad på Hällesåkersvägen. Det ska ha varit bråk i bostaden. Någon eller några uppges vara skadade, dock oklar omfattning. När polisen kommer fram så finns det ett stort antal personer i bostaden, samtliga utländska medborgare. En man hittas skadad på golvet, han andas men är okontaktbar. Det finns även ytterligare skadade i bostaden. Ambulanshelikopter med läkare tillkallas. Vissa språkproblem på platsen men en gärningsman pekas ut. Totalt var det 11-12 personer i bostaden.  Fler polispatruller ansluter till brottsplatsen som spärras av. Personer uppges ha lämnat bostaden i samband med händelsen, oklart hur många. Den man som pekats ut grips. Brottsmisstanken är då försök till mord alt. dråp. 

Ytterligre en kvinna grips på platsen, hon avförs först till sjukhus för kontroll p.g.a. av skador. Övriga som befann sig i bostaden hämtas till förhör, troligen totalt 12 personer. Tekniker beställs för brottsplatsundersökning. Det är oklart hur många som är hemmahörande i bostaden som består av flera olika boenden.  

Utredningsåtgärder pågår både på platsen och de som gripits samt hämtats till förhör förs till polishuset, Ernst Fontells plats. 

Kl 11.00 Uppdatering:
Förhör pågår fortfarande med de som hämtats in till förhör. Ingen av de misstänkta är i nuläget hörda. Ingen ny information kring skadeläget. Kvinnan befinner sig fortfarande på sjukhus. 

Kl 13.25: Kontakt med Förundersökningsledningen, ingen ny information.

Kl 17.30 Den man som hittades skadad i samband med bråket avled av sina skador. Han är i 65-årsålderrn och utländsk medborgare. Hans anhöriga har inte underrättats. 

Den man i 40-årsåldern som greps är nu misstänkt för mord samt mordförsök. Mordförsöket han är misstänkt för är mot den kvinna i 35-årsåldern som också greps inledningsvis. Hon hade en del skador och fick föras till sjukhus. Gripandet hävdes och hon är inte längre misstänkt för brott.

Källa: https://polisen.se/aktuellt/handelser/2023/september/19/19-september-0528-brak-molndal/

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra