Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Vargön, Stationsgatan, Vänersborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Farligt föremål, misstänkt Fynd av misstänkt farligt föremål i Vargön.

Vargön, Stationsgatan, Vänersborg, Västra Götalands län

Polisen får larm om att ett föremål ska ha hittat av förbipasserande vid Stationsgatan, vid järnvägen. Upphittaren uppger att det ser ut som någon typ av "hemmagjord bomb".

Polis larmas till platsen för att genomföra en första undersökning av föremålet/platsen. Ett föremål av samma typ hittas på ungefär samma plats förra veckan(8/4).

Kl 10.18: Polis på plats. Föremålet kan inte identifieras. Det ligger i direkt anslutning till järnvägen. Av denna anledning så beslutar polisen om att stoppa tågtrafiken på platsen fram till dess att man vet vad det är för föremål. Tågstoppet gäller så länge det finns polispersonal på plats. Förhör genomförs med anmälare/upphittare.

För närvarande går det inte att besvara hur lång tid arbetet kommer att ta.

Kl 10.53: Vakthavande befäl/Lokal polis har varit i kontakt med NBS (Nationella bombskyddet) för konsultation. NBS har även tagit del av foto mm då det gäller det sk farliga föremålet. Enligt NBS så finns det ingenting som talar för att föremålet ska var farligt för tågtrafiken. Av denna anledning så hävs tågstoppet.

NBS kommer dock att åka till platsen för att omhänderta och om möjligt identifiera föremålet. Vad och när NBS gör på platsen kommer polisen inte att kunna diskutera av säkerhetskäl.

Förundersökning inledd, försök till allmänfarlig ödeläggelse. Ingen person är gripen eller misstänkt i nuläget.

Kl 13.40: Uppdatering:
NBS har genomfört sitt uppdrag på plats.I samband med detta arbete så har åter tåg som passerat platsen stoppats mellan 13.13--13.40. Det finns för närvarade inget svar på vilken typ av föremål som det handlat om, det krävs ytterligare undersökningar för att kunna fastställa detta. Denna undersökning kommer inte avv vara klar idag.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra