Karta som med röd fyrkant ramar in Högsbohöjd, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök Försök till mord, Högsbohöjd Göteborg

Högsbohöjd, Göteborg, Västra Götalands län

Larm inkommer om en man som ligger på gatan. När patrull anländer så uppdagas det att han blivit knivskuren. Mannen vaken och talbar, avförs med ambulans till sjukhuset. Gärningsman skall ha lämnat platsen. Platsen initialt avspärrad. Efter en stund kunde även en gärningsman säkras och gripas. Både målsägande och misstänkt är i nedre tonåren.

Kl 06.00 Uppdatering:
Båda de inblandade är i 15-årsåldern. Misstänkt är under 15 år. Han har har hörts som misstänkt för försök till mor alt. dråp. Uppgifterna har sedan föredragits åklagare som beslutar om att släppa den misstänkte p.g.a. av sin ålder (ej straffmyndig).  Han är dock fortfarande misstänkt och utredningen kommer att behandlas som en sk LUL-utredning. Den skadade har flera knivskador men ingen av dessa skador är livshotande. 

Händelsen i media

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra