Karta som med röd fyrkant ramar in Stenungsön, Kungälv, Uddevalla, Stenungsund, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök På Stenungsön har en man i 20-årsåldern avlossat skott mot polisen.

Stenungsön, Kungälv, Uddevalla, Stenungsund, Västra Götalands län

Polisen blir först larmade till Stenungsön i samband med en skadegörelse på bil. Gärningsmannen är borta när polisen anländer men en anmälan upprättas om skadegörelse. När polisen lämnat platsen ringer ett vittne in och talar om att den misstänkte befinner sig på en camping på Stenungsön.

När polispatrullen träffar på den misstänkte mannen uppstår någon form av tumult och skott avlossas av mannen. En polis och en annan person som inte är polis skadas av splitter efter skjutningen. Troligtvis inga allvarligare skador.  Mannen kan direkt säkras och gripas på plats. Han är misstänkt för försök till mord. Den skadade polisen körs i polisbil till sjukhuset i Kungälv för kontroll. Om den andra skadade person behövde uppsöka sjukvård är i nuläget oklart.

Brottsplatsen har spärrats av och en teknisk undersökning kommer att inledas under kvällen. Den misstänkte, en man i 20-årsåldern, är förd till polisstationen i Uddevalla för fortsatt utredning.

Ovanstående är initiala uppgifter.

RÄTTELSE: Polisen som först uppgavs vara skadad har inte behövt uppsöka sjukhus. Polisen har klarat sig utan fysiska skador. Polispatrullen som var på platsen får stöd intern inom polisen. Den andra personen fick mindre splitterskador på en arm men behövde heller inte uppsöka sjukvården.

I övrigt så kommer den tekniska undersökningen på platsen att göras imorgon. Flera vittnen har hörts på campingen och även de inblandade poliserna samt den misstänkte kommer att höras.

Det finns i nuläget ingen ytterligare information att lämna i ärendet.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra