Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Burgårdens Gymnasium, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Olaga hot En gripen efter ett olaga hot mot grupp på Burgårdens Gymnasium.

Burgårdens Gymnasium, Göteborg, Västra Götalands län

Polis larmas till Burgårdens Gymnasium efter det att en elev uttalat hot mot skolan och dess personal. Eleven uppgav att han skulle ha något farligt föremål/bomb placerat i skolan.

Polisen inleder en insats  på skolan med avsikt att gripa eleven och även kunna kontrollera de uppgifter han lämnat om det föremål som eleven talat om. Polisen samarbetar med ledningen för skolan. Nationella bombskyddet informeras.

Polisen kan snart hitta och identifiera den elev som pekats ut, han grips. Misstänkt för olaga hot mot grupp. Polisen kontrollerar även de uppgifter som eleven tidigare påstått. Polisen hittar dock inget farligt föremål. Den nu gripne misstänks även för narkotikabrott genom eget bruk och medtogs för provtagning.

Den bedömning som polisen gör är att det inte funnits någon farligt föremål på skolan. Det agerade som eleven genomfört/uttalat ska ändå bedömas som brottsligt. Eleven är 20 år och straffmyndig.

Rubriceringen olaga hot mot grupp kvarstår. Insatsen på skolan är avslutad.  

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra