Karta som med röd fyrkant ramar in Kristinedalsskolan, Uddevalla, Stenungsund, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Olaga hot Polis larmad till skola om vapenhot.

Kristinedalsskolan, Uddevalla, Stenungsund, Västra Götalands län

Polis larmas till Kristinedalsskolan. Uppgifterna som kommit in till SOS talar om att en ung man, möjligen elev ska ha hotat en annan elev med ett vapen mot huvudet.

Skolan uppger vidare att de tror sig veta vem gärningsmannen är. Han kan därför relativt snabbt identifieras.

En insats inleds på skolan där man söker efter den misstänkte och vapen. Han anträffas relativt snabbt. Då polisen konfronterar honom tar han fram ett vapen och lägger ifrån sig. Den misstänkte kan gripas. Vapnet är troligen en kopia/sk soft airgun. Vapnet beslagtaget.

Den gripne förs till Uddevalla för vidare utredning. Den gripne är född -03. Den som som uppges blivit hotad är en 12 år gammal pojke.

Polisen söker nu ytterligare offer/målsägande som kan ha varit utsatta för brott. Förundersökningen kommer inledningsvis att rubriceras som grovt olaga hot. Möjligen kommer ytterligare brott att tillkomma.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra