Karta som med röd fyrkant ramar in Partille, Båtmansvägen, Sahlgrenska Sjukhuset, Smörslottsgatan, Östra Sjukhuset, Kungsbacka, Göteborg, Kanelgatan, Stenungsund, Hällebäcksvägen, Hasselbacken, Marklandsgatan, Västra Götaland, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt En blåsig natt i länet. Några grövre våldsbrott har inträffat i länet under natten. Nedan följer ett urval ur polisens arbetsuppgifter under kvällen/natten. Presstalesman under lördagen är Stefan Gustafsson.

Partille, Båtmansvägen, Sahlgrenska Sjukhuset, Smörslottsgatan, Östra Sjukhuset, Kungsbacka, Göteborg, Kanelgatan, Stenungsund, Hällebäcksvägen, Hasselbacken, Marklandsgatan, Västra Götaland, Västra Götalands län

Kl 00.31 Partille, grov misshandel
En familj som bor på Båtmansvägen hör hur det ringer på dörren och när de öppnar så finns en okänd man utanför. Han är skadad och familjen ringer SOS. Den skadade förs med hjälp av ambulans till Sahlgrenska sjukhuset.

Polisen får fram uppgifter om att den skadade befunnit sig på en fest på Smörslottsgatan. Det har blivit bråk på festen mellan ett antal män, någon blir nerslagen och den nu anträffade blir knivskuren i ett ben, enligt sjukhuset inte allvarligt skadad.

Polisen inleder förundersökning med rubricering grov misshandel. Dörrknackning genomförs. Olika uppgifter leder fram till signalementsuppgifter på de misstänkta gärningsmännen. Polisen söker efter männen och två kan gripas av polis på centralstationen. Ytterligare en man grips på Östra sjukhuset där han sökt vård för skador i samband med händelsen. De inblandade/gripna hör hemma i Kungsbacka.

Kl 01.46 Göteborg, inbrott i skola
Larm löser ut i Römosseskolan på Kanelgatan. Väktare och polis tillkallas. Både entrén och ett fönster är uppbrutet. Ingen finns dock kavar i skolan när polisen anländer. Man kan konstatera att ett flertal sk Ipads har tillgripits. I övrigt okänt om något annant försvunnit. Ingen gripen.

Kl 04.24 Stenungsund, försök till mord
En man kommer hem till en anhörig på Hällebäcksvägen. Han har skador i bukregionen som kan ha uppkommit genom någon typ av stickvapen. Han uppger själv att han blivit knivskuren.

Ambulans tillkallas och mannen avförs till sjukhus. Han uppges vara allvarligt skadad enligt ambulasnpersonal. Mannen är dock talbar och han uppger okända personer har knivskurit honom.

Händelsen ska ha inträffat vid Hasselbacken. Polisen har genomfört en platsundersökning av den troliga brottsplatsen.

Ingen person gripen i nuläget. Tillståndet för den skadade uppges vara allvarligt men i övrigt finns ingen information.

Kl 06.59 Göteborg, skadegörelse på ett flertal bilar 
Polisen får larm om att en okänd man hoppar och sparkar på bilar vid Marklandsgatan. Flera personer ringer till polisen om samma händelse. Troligen har han skadat minst 10 bilar. Samtidigt så orsakar han troligen även skador på sig själv.

Mannen försöker även att tända eld på några av bilarna. Polis åker till platsen tillsammans med ambulans. Polisen anländer och kan gripa mannen. Anledningen till mannens beteende är inte känt.            

Polisen Västra Götaland

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra