Karta som med röd fyrkant ramar in Lilla Edet, Tegelgatan, Göteborg, Prinsgatan, Skövde, Gustav Adolfs Gata, Svenljunga, Östra Frölunda, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Hans Lippens samt Stefan Gustavsson.

Lilla Edet, Tegelgatan, Göteborg, Prinsgatan, Skövde, Gustav Adolfs Gata, Svenljunga, Östra Frölunda, Västra götalands län, Västra Götalands län

23.54 Lilla Edet, våld och hot mot tjänsteman m.m.
Vittnen ringer in till polisen och berättar att man ser en kvinna samt en man lysa med ficklampor in i en bil på Tegelgatan varför patruller skickas till platsen. De har även varit inne i den aktuella bilen. När patrull kommer till platsen springer mannen där ifrån och patrullen får besked om vart mannen troligen har tagit vägen. Polis gör hembesök i en bostad i närområdet och där påträffas båda personerna. Patrullen får beslut om en husrannsakan och då påträffas en stulen el-cykel som tas i beslag. Kvinnan kan misstänkas för narkotikabrott eget bruk, häleri samt våld och hot mot tjänsteman. Mannen misstänkt för narkotikabrott eget bruk.

01.01 Göteborg allmänfarlig ödeläggelse.
Någon form av explosion har ägt rum inne på en restaurang på Prinsgatan varför polis kallas till platsen, ingen person har kommit till skada. Tekniker tillkallas och platsen spärras av för en platsundersökning. I samband med händelsen kontrolleras en bil där flera personer påträffas. Efter beslut får samtliga följa med till polisstationen för vidare utredning. Nu på morgonen har en åklagare anhållit samtliga fyra personer. Utredningen fortgår och teknikerna har lämnat och vi avvaktar deras redogörelse över eventuella resultat. 

01.45 Skövde, inbrottsstöld i en tobaksaffär.
Uppgifter inkommer att någon har slagit ut en ruta till en butik på Gustav Adolfs Gata varför polis larmas till platsen. Bra vittnesuppgifter gör att polis kan ledas till en adress i Havstena och där påträffas tre personer. Vid en efterföljande husrannsakan påträffas en väska innehållandes tobaksvaror som tas i beslag. Samtliga tre får följa med till stationen för vidare utredning.

04.08 Svenljunga, inbrottsstöld.
En väktare kör efter en bil som troligen har försökt att göra inbrott på en motorfirma i Svenljunga och larmar samtidigt polis. Bilen vill inte på något vis stanna utan istället kastar ut saker för att göra det svårt för väktaren att följa efter. Strax norr om Östra Frölunda stannar bilen och samtliga personer i den springer från platsen. Hundpatrull spårar från den slängda bilen och efter en stund kan tre personer fångas in. Bilen de färdades i misstänks vara stulen varför den tas i beslag. Samtliga får följa med för vidare utredning. I skrivande stund är det oklart om de varit inne i bilfirman i Svenljunga. Två av dem kan även misstänkas för narkotikabrott då de visar tecken på drogpåverkan.  

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra