Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Fredsgatan, Ulricehamn, Hindås, Sahlgrenska Sjukhuset, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

En relativt lugn natt i länet enligt RLC. presstalesperson under helgen är Stefan Gustafsson.

Göteborg, Fredsgatan, Ulricehamn, Hindås, Sahlgrenska Sjukhuset, Västra götalands län, Västra Götalands län

Kl 22.00 Göteborg, misshandel
Polis larmas till Fredsgatan via väktarbolag där det ska pågå ett större bråk, troligen mellan två olika grupperingar och mycket folk på plats. När polisen kommer fram är det allmänt rörigt och väldigt svårt att få fram vad som inträffat och vem som gjort vad. Polisen finner några personer som har lindriga skador men p.g.a. problem med språket och att det inte går att få fram vem som gjort vad är situationen är det otroligt svår att reda ut vad som inträffat.

Polisen får grunda sitt ingripande på utomstående vittnen. Ingen vill dock medverka i polisutredning. Ingen person körs till sjukhus. Händelsen avslutas med att en person omhändertas för fylleri. Anmälan om misshandel upprättas.

Kl 23.25 Ulricehamn, bråk
Polsien får larm om bråk/slagsmål mellan två olika grupper av yngre män vid södra kyrkogatan . Det framkommer även att fönster mm ska ha slagits sönder. Händelsen ska pågå både inomhus och utomhus. De som larmar polis är stressade och uppenbarligen berusade. Det framkommer även uppgifter om att någon ska vara knivskadad.

På plats finner polisen en man med lindriga skador som kan ha uppkommit via kniv, inget behov av ambulans. Allmänt rörigt och svårt att få ordning på situationen. Ett flertal personer kontrolleras men ingen grips.  Anmälan upprättas med rubricering grov missahndel/misshandel. Inga uppgifter om skadade fönster.  

Kl 02.27 Hindås, misstänkt rattfylleri
Polis och ambulans larmas till riksväg 40 vid Hindås (Björredsmotet). En singelolycka har inträffat på platsen och bilen har hamnat på taket. Tre personer i bilen har tagit sig ur/kastat ur bilen.Samtliga i bilen uppges vara skadade. Riksväg 40 stängs av. En person uppges vara allvarligt skadad, avförd med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset. Ytterligare två personer uppges vara lindrigt skadade, en av dessa körs även till Sahlgrenska sjukhuset för kontroll. Den tredje personen är inte i behov av sjukhusvård. Denna person, en man visar sig även vara förare av bilen. Han misstänks för drograttfylleri och körs därför till Sahlgrenska sjukhuset för provtagning. Händelsen avslutas med att föraren är misstänkt för grovt drograttfylleri och vållande till kroppsskada.

Då det gäller tillståndet för den person som betecknades allvarligt skadad är tillståndet inte livshotande enligt sjukvården.

  

  

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.