Karta som med röd fyrkant ramar in Vänersborg, Väne Ryr, Borås, Fristad, Göteborg, Lergöksgatan, Sahlgrenska, Västra Hamngatan, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Här följer ett urval av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och i kväll kommer Anna Göransson.

Vänersborg, Väne Ryr, Borås, Fristad, Göteborg, Lergöksgatan, Sahlgrenska, Västra Hamngatan, Västra götalands län, Västra Götalands län

22.27 Vänersborg, trafikolycka
På riksväg 44 vid Väne-Ryr har en bilist kört in i mitträcket och i diket. Föraren, en kvinna i 20-årsåldern, förs i ambulans till NÄL för kontroll. Ingen misstanke om brott.

00.39 Borås, drograttfylleri m.m.
På riksväg 42 i Fristad kontrolleras en bil av polisen. I bilen färdas en man och en kvinna i 25-årsåldern som båda misstänks vara påverkade av narkotika. De tas med för provtagning. Mannen, som är förare, rapporteras för drograttfylleri och kvinnan för eget bruk samt innehav av narkotika.

01.44 Göteborg, rattfylleri m.m.
På Lergöksgatan stoppas en bilist för kontroll. Förare är en man i 25-årsåldern som visar tecken på narkotikapåverkan. I bilen hittas en mindre mängd narkotika samt fyra laptops som misstänks vara stulna. Bil med gods tas i beslag.  Mannen tas med för provtagning och rapporteras för drograttfylleri, narkotikabrott samt häleri.

03.41 Kungälv, inbrott
Larmet går på Kongahälla köpcenter och väktare som är först på plats ser tre personer springa från platsen och åka iväg i en bil. Polis som också är snabbt på plats kan stoppa bilen vid Mimers hus och kan konstatera att det finns stöldgods i bilen. De tre personerna i bilen grips misstänka för inbrott på Kongahälla köpcenter och godset tas i beslag.

03.54 Göteborg, grov misshandel
Två män i 25-årsåldern kommer in till akuten på Sahlgrenska efter att ha blivit knivskurna. Enligt sjukhuset har de sårskador och är lindrigt skadade. De uppger att de blivit knivskurna på Västra Hamngatan men i nuläget är omständigheterna något oklara. Polisen skriver en anmälan om grov misshandel och ingen är gripen.

04.48 Göteborg, tillgrepp av fortskaffningsmedel
På Wieselgrensplatsen stjäls en brödbil, en Mercedes sprinter, under tiden som föraren levererar bröd till en butik. En man och en kvinna ses köra iväg med bilen och polis larmas. Efter cirka en halvtimma stoppar en polispatrull den eftersökta bilen på Spadegatan och mannen och kvinnan grips. Mannen är i 35-årsåldern och kvinnan i 30-årsåldern.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra