Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Askim, Västra Stationsvägen, Smögenbryggan, Borås, Lidköping, Mariestad, Drottninggatan, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

God morgon, dagens presstalesperson heter Ulla Brehm.

Göteborg, Askim, Västra Stationsvägen, Smögenbryggan, Borås, Lidköping, Mariestad, Drottninggatan, Västra götalands län, Västra Götalands län

01.01 Göteborg, skadegörelse
Flera samtal kommer in om en hög smäll i västra Askim. Någon form av detonation har skett utanför en pizzeria på Västra Stationsvägen. Pizzerian brinner och räddningstjänst åker för släckningsarbete, även polisens bombskydd åker till platsen. En avspärrning görs, inga personer skall ha kommit till skada. En förundersökning med rubrik allmänfarlig ödeläggelse har inletts. En teknisk undersökning kommer att göras på platsen, ingen är gripen i nuläget.

01.59 Sotenäs, misshandel
Vid Smögenbryggan har en person blivit sparkad på, vittnen ringer polis. På plats kan en anmälan om misshandel skrivas, den man som misstänks för brottet är i 20-årsåldern och är kvar på plats där förhör hålls. Inga personskador finns uppgivna.

03.17 Borås, drograttfylleri
Polis stoppar ett fordon för kontroll. Föraren tas med för provtagning, en anmälan skrivs.  

04.03 Lidköping, rån
Två män i 30-årsåldern trycker upp och hotar en man mot en vägg och tar hans mobil och airpods. De två männen springer därefter från platsen. Efter spaning hittar polis de två som grips, I en påse de kastar ifrån sig hittas stöldgodset. En anmälan skrivs, inga personskador finns uppgivna.

5.52 Mariestad, skadegörelse
Vittnen ringer in om en man i 20-årsåldern som krossar rutor i en villa på Drottninggatan. Polispatrull får signalement och anträffar mannen som är kraftigt berusad i närheten. Mannen tas med för tillnyktring och misstänkt för brott, förhör kommer att hållas.