Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Wieselgrensplatsen, Aschebergsgatan, Fritsla, Värmlandsgatan, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

Dagens presstalesperson är på plats.

Göteborg, Wieselgrensplatsen, Aschebergsgatan, Fritsla, Värmlandsgatan, Västra Götalands län

19:55 Göteborg, misshandel
På Wieselgrensplatsen utbryter bråk mellan flera personer, enligt uppgift mellan två grupperingar med fotbollssupportrar. Polispatruller åker till platsen. Ett antal personer påträffas skadade, ej livshotande. Åtminstone en målsägande identifieras, en man i 30-årsåldern, och en anmälan gällande misshandel upprättas. Fler anmälningar kan bli aktuella. Ingen misstänkt gripen i nuläget.

19:56 Göteborg, stöld genom inbrott
Polisen larmas om ett pågående inbrott i en kontorslokal på Aschebergsgatan. En man uppges ha krossat en ruta och därefter tagit sig in. En hundpatrull är först på plats och beordrar mannen att komma ut med händerna synliga. Mannen, som är i 60-årsåldern, hörsammar uppmaningen. Han grips, misstänkt för stöld genom inbrott.

02:09 Mark, grovt vapenbrott
En patrull kontrollerar två män i 25-årsåldern i en affärslokal i Fritsla. Narkotika hittas på en av männen och beslut fattas om en husrannsakan i lokalen. Ett skarpt vapen påträffas och båda männen grips, misstänkta för grovt vapenbrott. De har senare anhållits av åklagare.

03:37 Göteborg, tillgrepp av fortskaffningsmedel
Allmänhet larmar polisen om ett pågående bilinbrott på Värmlandsgatan. Polis rycker ut till platsen. Gärningsmannen har fått igång bilen och börjat rulla, men patrullen får snabbt stopp på den. Tjuven, en man i 40-årsåldern, grips misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel samt häleri.

Källa: https://polisen.se/aktuellt/handelser/2024/september/16/16-september-07.20-sammanfattning-kvall-och-natt-vastra-gotalands-lan/

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...