Karta som med röd fyrkant ramar in Kungsportsplatsen, Kungsgatan, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Uppdatering Uppdatering av utredningsläget i gårdagens skjutning på Kungsportsplatsen.

Kungsportsplatsen, Kungsgatan, Göteborg, Västra Götalands län

Under kvällen igår så sköts en man i 20-årsåldern vid Kungsportsplatsen i Göteborg.

Utredningsarbetet som rör denna händelse har pågått hela natten. Ännu har ingen gärningsman gripits. Tillståndet för den skadade är enligt sjukvården allvarligt men stabilt. Den skadade har ännu inte kunnat höras. 

Ett tiotal personer har hämtats till förhör under natten. Ett flertal vittnesförhör har genomförts. Beslag har gjorts efter brottsplatsundersökning på brottsplatsen utan att polisen kan gå in på vad, analys kommer att genomföras. En övervakningsfilm har även fångat händelsen.

Polisen kan se att gärningsmannen anlänt till platsen på en sk elsparkcykel och han är maskerad med en hjälm. Efter skjutningen så lämnar han på samma elsparkcykel i riktning mot Kungsgatan.

Polisen har förstärkt bevakningen i centrala Göteborg i trygghetsskapande syfte.

Polisen är är intresserade av alla uppgifter som möjligen kan kopplas till händelsen. Brottet inträffade någon gång före kl 19.00. Om någon sett eller hört något som kan vara av intresse för utredningen, kontakta polisen på 114 14. 

Inga ytterligare uppgifter kan för närvarande lämnas ut från den pågående förundersökningen.

Om något ytterligare information lämnas ut senare kommer det i första hand ske via uppdatering av notis/händelse.

Mest läst av andra