Karta som med röd fyrkant ramar in Gårdsten, Frölunda, Trollhättan, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Uppdatering Nedan är en lägesbild av de flertal bränder som inträffade 18-08-13, efter kl 21.00. Läget är lugnt, polis är kvar på platserna.

Gårdsten, Frölunda, Trollhättan, Västra götalands län, Västra Götalands län

En Särskild Händelse inleddes kl 21.17.

På samtliga platser är bränderna släckta av Räddningstjänst. Inga kända personskador har inrapporterats. Utöver tidigare redovisade bränder larmades polis till Gårdsten vid 22.40-tiden gällande bilar som brann, även dessa är nu släckta.

Frölunda:En grupp om cirka 6-8 maskerade ungdomar eldar och kastar sten. 31 bilar har brunnit och utöver dessa är 35 bilar  skadade. Ingen är gripen.

Nordost: En grupp om cirka 8-10 ungdomar kastar sten och eldar. 15 bilar har brunnit. Ingen är gripen.

Trollhättan: En större grupp om cirka 30-40 ungdomar kastar sten och eldar. Sex bilar har brunnit och ytterligare några bilar skall vara skadade. Här har vägar blockerats av ungdomar och de har även kastat sten mot polis och deras fordon. Just nu pågår identifiering av ungdomar på platsen. 

Då flertalet bränder startade inom en kort tidsperiod går det inte att utesluta att det finns ett samband mellan bränderna, saken kommer att utredas. Polispatruller kommer att vara kvar i de berörda områdena så länge som det anses nödvändigt.

Uppdatering 180814 kl 05:45. Efter den senaste uppdateringen i natt har det därefter varit lugnt i region väst. Inga fler bilbränder finns inrapporterade.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra