Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Storgatan, Alingsåsvägen, Herrljunga, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Våld/hot mot tjänsteman Hot mot polis med kniv/bråk i Herrljunga.

Storgatan, Alingsåsvägen, Herrljunga, Västra Götalands län

Ett överfallslarm löser ut på systembolaget i Herrljunga. Väktare och polis åker mot platsen. Det framkommer att två män ska ha varit i bråk på platsen. Den som var mest pådrivande verkade drogpåverkad. Han ska sedan ha lämnat platsen, enligt vittnen "halvnaken".  Det förekommer även uppgifter om att mannen ska ha burit kniv/visat kniv. Även att han ska ha haft någon typ av skada och blöder. 

Något senare så uppges att polis är på plats och att mannen uppträder hotfullt med kniv mot polispersonalen som höjt sin beredskap/vapen. Mannen ska ha visat upp flera knivar och vägra släppa dem ifrån sig. Han uppges vara labil och hotfull och befinna sig på utsidan av systembolaget vid Storgatan/Alingsåsvägen. Förhandlare tillkallas. Även ambulans har tillkallats. Flera polispatruller på plats.

Polisen "fryser" läget. Ingen annan person har blivit skadad vid tillfället. Den misstänkta mannen uppges dock blöda relativt kraftigt.

Kl 18.34: Mannen vägrar fortfarande att följa polisens direktiv. Mannen har minst två knivar och sitter ner för tillfället.       

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra