Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Dalarna, Borlänge, Mora, Lindvallen, Rättvik, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nedan följer ett urval av nattens händelser i polisområde Dalarna

Dalarna, Borlänge, Mora, Lindvallen, Rättvik, Dalarnas län

Borlänge, grovt brott mot knivlagen
22.01: En alkoholpåverkad man kontrolleras på en krog i centrala Borlänge. Mannen har flera föremål som faller under knivlagen med sig i en väska. Platsen är offentlig och det saknas legalt syfte för mannen att inneha dessa föremål. Anmälan upprättas gällande grovt brott mot knivlagen samt att föremålen tas i beslag.

Borlänge, narkotikabrott samt våld mot tjänsteman
22.41: En man i 55-årsåldern kontrolleras i centrala Borlänge. Mannen misstänks för narkotikabrott eget bruk samt våld mot tjänsteman. Provtagning genomförs på mannen, analys får utvisa om misstankar kvarstår.

Mora, rattfylleri
23.20. En man i 30-årsåldern gör sig misstänkt till rattfylleri efter att ha framfört en fyrhjuling i påverkat tillstånd. Analys på provtagningen får utvisa om misstankar kvarstår i anmälan rattfylleri.

Lindvallen, narkotikabrott samt LOB
00.55: En narkotikapåverkad man i 25-årsåldern kontrolleras av polispatrull. Mannen medtas för kroppsbesiktning, analys får utvisa om misstankar kvarstår. Mannen var efter provtagning i ett tillstånd bedömt av polispatrullen att han ej var i stånd att ta hand om sig själv, därför genomfördes ett omhändertagande enligt LOB, lag omhändertagande berusad person.

Rättvik kommun, våldtäkt
En man grips under natten misstänkt för våldtäkt. Våldtäkten har skett inomhus. Flera utredningsåtgärder har och kommer vidtas. Ärendet kommer anmälas till åklagare som kommer fatta beslut om eventuellt vidare frihetsberövande och då i form av anhållande.

Mora, stöld
04.13: Två personer iakttas bryta sig in i en skola i Mora. Gärningspersonerna hinner lämna skolan innan polispatruller anländer. Polis söker i området men anträffar eller gör inga iakttagelser. Det är oklart om något stulits. Målsäganden kommer få gå igenom skolan och därefter inkomma med en så kallad godslista. En brottsplatsundersökning kommer genomföras av polisen.

Under natten har det hanterats flera ärende med psykisk ohälsa. Det har även genomfört ett stort antal person samt fordonskontroller.

Mest läst av andra