Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Brogatan, Halmstad, Hallands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån väpnat

En pantlånekassa i centrala Halmstad har blivit utsatt för ett rån/rånförsök.

Brogatan, Halmstad, Hallands län

Ett överfallslarm går i en pantlånekassa vid Brogatan. Väktare och polis larmas till platsen. RLC ringer upp objektet och då bekräftas att det är ett pågånde rån på platsen.

Ledningscentralen (RLC) får samtidigt in uppgifter om att det ska har förekommit någon slags vapen i samband med rånet och att en person ska vara gripen på platsen. 

Inga uppgifter om att något vapan ska ha avlossats eller att någon person ska vara skadad. Oklart om vapnet/ en pistol är en kopia eller ett riktigt vapen (beslagtagen).

Polisen är snabbt på plats och kan överta gripandet av den misstänkta mannen som blivit övermannad och gripen på plats. Ännu oklart hur gripandet gått till.

Eventuellt är någon person lindrigt skadad, oklar hur. en ambulans har tillkallats.

Förundersökning med rubricering försök till rån inledd. Platsen spärras av för teknisk undersökning.    

Uppdatering kl 15.20
Den misstänkte gripne mannen är i 30-årsåldern. Han är misstänkt för grovt rån. I samband med rånet har en anställd bundits fast i lokalen. I nuläget finns inga misstankar om någon annan gärningsman. Tekniker undersöker brottsplatsen och vittnen förhörs.

Uppdatering kl 16.05
Åklagare har fattat anhållningsbeslut mot den misstänkte mannen. Han är nu därför på sannolika skäl anhållen misstänkt för grovt rån.  

Polisen Halland

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.