Senaste händelserna

Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län.

Karta som med röd fyrkant ramar in Varberg, Lektorsvägen, Falkenberg, Skrea, Halmstad, Hallands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet. Presstalesperson under helgen är Stefan Gustafsson.

Varberg, Lektorsvägen, Falkenberg, Skrea, Halmstad, Hallands län

Kl 21.35 Varberg, misshandel
Polis kallas till Lektorsvägen efter larm om bråk i lägenhet. Uppgifterna från platsen talar om ett bråk mellan man och en kvinnan i lägenheten. Manne uppges ha slagit kvinna och även hotat henne och fler personer med kniv på platsen. Även ambulans larmas till platsen. Polis kan ta sig in i lägenheten och gripa den då knivbeväpnade mannen. Ingen skadas vid insatsen.
Anmälan upprättas med rubricering olaga hot i två fall. Inga uppgifter om att kvinna skadats, oklart om det leder till någon misshandelsanmälan.  

Kl 23.17 Falkenberg, försök till mord
Polis och ambulans larmas till en fastighet/lägenhet i Skrea. Uppgifterna som kommer in till polisen talar om att en man ska ha blivit knivskuren på platsen. Polisen tar sig in i den aktuella lägenheten och finner en man med knivskador. Han avförs från platsen till sjukhuset i Halmstad, oklart skadeläge.

Innan den skadade avförs framkommer uppgifter som pekar på att två män ska ha lämnat platsen, samtliga inblandade känner varann. De två männen namnges, de ska ha lämnat platsen i bil. Bilen blir efterlyst. Polisen inleder förundersökning med rubricering försök till mord. Även vittnen hörs på platsen. Platsen för brottet spärras av. En av de män som lämnat platsen har gripits. Den andra är anhållen av åklagare i sin utevaro.

Med tanke på att en person ännu inte är gripen kan polisen inte lämna ut ytterligare uppgifter kring händelsen. Det skulle kunna försvåra utredningen.    

Kl 13.00 Uppdatering: 
Polisen har frihetsberövat den tidigare efterlysta man som varit anhållen i sin utevaro misstänkt för försök till mord. Han har ännu inte hörts av polis. Den skadade är fortfarande under vård och har inte heller kunnat höras. En kvinna som befann sig på brottsplatsen visade sig vara efterlyst. Även hon har frihetsberövats av polis.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra