Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Tänndalen, Hamrafjället, Härjedalen, Jämtlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Fjällräddning Lavin, Hamrafjäll, Tänndalen

Tänndalen, Hamrafjället, Härjedalen, Jämtlands län

En person ringer in till Polisens ledningscentral om att han tillsammans med två vänner har dragit igång en lavin på Hamrafjället. De tre männen är i 30-45 års åldern. Lavin är 60-70m som släppt, ett tunt lager med snö som åkte med enligt dem. Ingen av de tre personerna blivit skadade och de har inte sett någon annan i området. 

Männen har på plats först ringt naturvårdsverkets lavinprognos avdelning och när de kommit ner från fjället så har de gått till en sportbutik och ringt fjällräddare som hänvisade dem att ringa till polisens ledningscentral.

När polisens ledningscentral får kännedom om lavin har det gått två timmar sedan den utlöstes.

Polisens ledningscentral skickar 4st fjällräddare till platsen för att kontrollera så uppgifterna stämmer att ingen övrig har dragits med i lavinen. Fjällräddarna hittar totalt tre laviner i området, en gammal och två färska. De undersöker platserna visuellt, med lavinhund samt transivers. De hittar inget som tyder på att fler åtgärder behöver göras i ärendet och ärendet avslutas strax innan kl. 17.

Polisen önskar att personer som är inblandade i laviner ringer polisen direkt.

Händelsen i media

Mest läst av andra