Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Skövde, Jönköping, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Narkotikabrott

Husrannsakan i Jönköping, på begäran av polisen i region Väst.

Skövde, Jönköping, Jönköpings län

Polisen i Jönköping har under natten assisterat kollegor i region Väst i ett ärende med flera brottsrubriceringar, bland annat människorov.

I Jönköping har polisen i natt genomfört en husrannsakan i en bostad. Där anträffades en man som hämtades till förhör. Tidigare under natten greps två män i ärendet på annan plats utanför länet.

I samband med husrannsakan i bostaden hittades vad som misstänks vara narkotika, och gods som misstänks vara stulet.

08.30 Utredningen leds nu av polisen i Jönköping. Orsaken är att flera av de brott som personerna är misstänkta för tros ha begåtts i Jönköping. Arbetet sker i samarbete med polisen i Skövde.

Brottsmisstankarna är människorov, narkotikabrott och stöld alternativt häleri.

Utredningen är i ett tidigt skede, och det finns i nuläget ingenting nytt att säga i ärendet.

09.04 De två gripna är anhållna av åklagare efter förhör. Förundersökningen leds nu av åklagare Klas Hellgren vid Åklagarkammaren i Jönköping. Frågor från media om ärendet hänvisas dit.

Den man som hämtades till förhör är fortfarande frihetsberövad i den formen. Han är alltså varken gripen, anhållen eller släppt på fri fot.


Polisen Jönköpings län