Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Luleå Kommun, Luleå, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp Villabrand, en person avliden. Ej identifierad. En man gripen misstänkt för Mord och Mordbrand. Utredning pågår.

Luleå Kommun, Luleå, Norrbottens län

Polis larmades till en adress i Luleå kommun med anledning av ett brinnande hus. Under släckningsarbetet anträffades en avliden person inomhus. Den avlidna personen är ännu inte identifierad, men det mesta pekar på att det är en man. En man i 30-årsåldern greps i anslutning till huset som misstänkt för Mord och Mordbrand. Brottsplatsen kommer att spärras av för teknisk undersökning så snart det är möjligt, eftersom släckningsarbete pågår. 

Polisen kommer att hålla förhör, genomföra en teknisk undersökning samt analys av information för att försöka fastställa ett händelseförlopp. Tills vidare kommer inga andra uppgifter att lämnas med tanke på att utredningen precis påbörjats. 

Uppdatering 14 januari 2023 klockan 10:48:

Den gripne mannen har förhörts och därefter har åklagare beslutat att anhålla honom.

Utredningsarbetet fortgår under söndagen med bland annat förhör. En teknisk undersökning av platsen planeras också att genomföras under dagen.

Ärendet leds av åklagare. Det finns inga fler uppgifter att lämna i nuläget.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra