Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Styrmansgatan, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Anträffad död

Polisen utreder dödsfall i Norrköping.

Styrmansgatan, Norrköping, Östergötlands län

13.04 polisen fick uppgifter om ett eventuellt dödsfall i en bostad i centrala Norrköping.

13.09 polisen anlände till platsen och börjar ta reda på vad som kan ha hänt. Även ambulans har kallats till platsen.

13.34 polisen har anträffat en avliden person i en bostad och nu påbörjas ett rutinmässigt arbete med att utreda omständigheterna omkring dödsfallet. Polisen har inledningsvis inlett förundersökning om grovt vållande till annans död och brott mot griftefriden.

Polisen har spärrat av ett område och kriminaltekniker har kallats till platsen för en kriminalteknisk undersökning. För att samla in ytterligare uppgifter kring vad som kan ha hänt har polisen påbörjat dörrknackning i huset för att samla in ytterligare information. Polisen har tagit föremål i beslag för att säkra bevisning.

Polisen har gripit två personer som misstänks för brotten, det är en kvinna och en man i 40-årsåldern. De har förts till polisstationen där de kommer att förhöras och därefter kommer en åklagare att kontaktas för vidare beslut i förundersökningen.

Några närmare detaljer om ärendet kan för närvarande inte lämnas.

20:42 Polisen arbetar vidare med ärendet. De båda gripna har under kvällen anhållits av åklagare på sannolika skäl missttänkta för grovt vållande till annans död. Även brottsrubriceringen brott mot griftefriden kvarstår.

Det är nu åklagare som är förundersökningsledare i ärendet eventuella frågor hänvisas till Åklagarkammaren i Norrköping. Polisen kommer inte att gå ut med några fler uppgifter under kvällen.

Mest läst av andra