Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Scaniabadet, Malmö, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Ofog barn/ungdom Scaniabadet. Ungdomar som kastat föremål mot brandbil.

Scaniabadet, Malmö, Skåne län

Polis och räddningstjänst kallades till Scaniabadet i Malmö med anledning av att en liten flicka var anmäld försvunnen. Flickan anträffades ganska omgående och mådde bra.

I samband med insatsen blev räddningstjänsten uppmärksammade på att några ungdomar upprepade gånger hade kastat något föremål på en av räddningssjänstens fordon. Ungdomarna hade sedan lämnat platsen och hoppat på en buss. En polispatrull kunde stoppa bussen och en grupp ungdomar som hade varit på platsen identifierades. Det visade sig att det var en studsboll som man hade kastat på räddningstjänstens fordon. En av de inblandade ungdomarna som var mest aktiv, en 13-årig pojke, kördes hem till sina vårdnadshavare. De andra ungdomarna fick lämna platsen. 

Ingen polisanmälan är upptagen, men poliserna har samtalat med ungdomarna om att det är mycket olämpligt att kasta föremål på räddningstjänstens fordon. Inte minst när de är på ett akut räddningsuppdrag. 

Mest läst av andra