Senaste händelserna

Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län.

Karta som med röd fyrkant ramar in Olympia, Helsingborg, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering Fotbollsmatch mellan HIF och GAIS

Olympia, Helsingborg, Skåne län

Här kommer vi att publicera uppdaterade lägesbilder om kommenderingen i samband med fotbollsmatchen på Olympia Stadion, idag 2 maj.
Polisens mål med insatsen är att underlätta för besökare och allmänhet att få uppleva ett trevligt, tryggt och säkert idrottsevenemang.
Under kommenderingen använder polisen sig av kamerabevakning. Det kan ni läsa mer om i länken nedan.

Senare under kvällen kommer texten att uppdateras med en summering av kommenderingen.

Media hänvisas till 0703-489330, kommunikatör Richard Glantz.

Uppdatering 19.23

En person gripen för blåljussabotage efter att ha kastat en sparkcykel mot polisfordon under utryckning. 2 personer avvisade från Olympia efter pyroteknik påträffats. Vidare är en anmälan om brott mot ordningslagen skriven efter bengalbränning på HIF-sektionen av arenan.

Summering 21.39

Så var matchen slut på Olympia med en hemmaseger för HIF mot Gais 2-1. Både gäster och hemmapublik är på väg hemåt. Vi kan konstatera bengalbränning hos båda lagens supportrar och här är anmälningar skrivna.
En person greps för blåljussabotage efter att en sparkcykel kastats mot ett polisfordon. Två individer avvisades då pyroteknik anträffades på dem. Samtliga nämnda tre personer utreds nu även för ett eventuellt kommande tillträdesförbud. Lite stök i samband med att gästsupportrar lämnade men fullt hanterbart hela tiden.
Men i övrigt en relativt lugn tillställning säkerhetsmässigt i en kommendering som snart avslutas helt senare ikväll. Våra UAS, eller drönare, har också varit aktiva denna kväll; läs mer i länken nedan.

Mest läst av andra