Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Prästgårdsvägen, Södertälje, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Detonation Samtal om ljudet av en hög smäll från Genetaområdet.

Prästgårdsvägen, Södertälje, Stockholms län

Polisen som är på plats i ett flerfamiljshus på Prästgårdsvägen har talat om att något har detonerat på ett av husets våningsplan.

Det finns inga uppgifter om att någon person är skadad, den uppgiften kommer kontrolleras närmare i det fortsätta arbete.

Uppdatering klockan 01:28

Det finns fortfarande ingen uppgift om någon personskada i samband med detonationen i flerbostadshuset. Polisen samverkar med räddningstjänsten på plats.

Polisen har inlett förundersökning angående allmänfarlig ödeläggelse, grovt olaga hot och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Uppdatering klockan 02:25

Två personer har förts till sjukhus med ambulans, deras skador beskrivs som lättare rökskada. Personal från det nationella bombskyddet kommer genomföra en undersökning i flerbostadhuset.

Uppdatering klockan 04:54

Personalen från nationella bombskyddet har avslutat sitt arbete. Polisens kriminaltekniker har påbörjat sitt arbete. Polisen uppskattar att det kommer pågå utredningsarbete i flerbostadshuset fram till klockan 12 i dag.

Flerbostadshuset består av sju våningar och tre av dessa våningar har omfattande skador i trapphuset som även påverkar de lägenheter som finns på våningsplanen.

Mest läst av andra