Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Larm Överfall På Gullmarsplans tunnelbanestation larmade ordningsvakter.

Stockholm, Stockholms län

När ordningsvakterna gick genom ett tåg som inte längre skulle vara i trafik hittades en berusad man. Han avvisades från tåget och uppe i biljetthallen motsätter han sig detta och börjar slåss. När ordningsvakterna försöker få kontroll över mannen kommer en kvinna fram och börjar att slåss med ordningsvakterna.

Ordningsvakterna får kontroll över personerna och båda greps misstänkta för våld mot tjänsteman.  Polisen som var på plats identifierade kvinnan och hävde gripandet, hon är misstänkt för våld mot tjänsteman. Polisen övertog gripandet angående mannen och förde honom till stationen. 

Ambulanspersonal har undersökt den ordningsvakt som blödde från munnen, det är oklart om ordningsvakten behövde sjukhusvård.

Uppdatering klockan 11:25
Den man som är misstänkt för våld mot tjänsteman greps inte. Han omhändertogs med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer och fördes till polisstationen för tillnyktring. Både mannen och kvinnan är misstänkta för våld mot tjänsteman och grov stöld. Misstanken angående grovt stöld handlar om att de stulit en batong från en av ordningsvakterna, batongen är återlämnad. Mannen är även misstänkt för våldsamt motstånd.

Det var två ordningsvakter som fick vård av ambulanspersonalen, en av ordningsvakterna fick följa med ambulansen till sjukhuset. 

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra