Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sjukdom/olycksfall Polisen och ambulanspersonal arbetade tillsammans för att förhindra att en man tog sitt liv.

Stockholms län

Under morgonen hade en av SOS Alarms operatörer telefonkontakt med en man som berättade att han skulle ta sitt liv. Han var ensam i en bostad i en av länets kommuner. Under tiden som polisen och ambulanspersonal var på väg till mannen hade pågick samtalet mellan SOS Alarms operatör och mannen. En av operatörerna på polisens ledningscentral var medlyssnare i samtalet för att kunna uppdatera polispatrullen med den senaste informationen.

Innan polisen och ambulanspersonalen var på plats hade mannen lagt ifrån sig en av de knivar han enligt uppgift hållit i handen och lämnat bostaden. Polisen och ambulanspersonalen samtalade med honom utanför fastigheten. Polisen kunde lämna platsen då ambulanspersonalen inte behövde något biträde vid deras fortsatta kontakt med mannen.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra