Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Heby Kommun, Värsta, Rosenlundsvägen, Tärnsjö, Museivägen, Östervåla, Idrottsplatsen, Västerlånggatan, Harbo, Ford, Vittinge, Heby, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka

Polisrutan Heby v. 40

Heby Kommun, Värsta, Rosenlundsvägen, Tärnsjö, Museivägen, Östervåla, Idrottsplatsen, Västerlånggatan, Harbo, Ford, Vittinge, Heby, Uppsala län

                           POLISRUTAN Heby kommun

Flera personer har anmält sitt intresse för att nattvandra i Heby. Det känns mycket positivt eftersom det varit lite stökigt på orten under helgerna. ”Stöket” har inte varit av värsta sorten men det gäller att få stopp på detta innan det accelererar ytterligare.

Redovisningen avser några av brotten som anmälts 21/9-4/10

Heby: Försök till ett villainbrott på Rosenlundsvägen. Tjuven lyckades ej ta sig in i huset. Stöld av mediciner från ett äldreboende. En äldre man blev bestulen på kontanter i samband med att en ”rosförsäljare” besökte honom. En anmälan handlar om misshandel som inträffat på Tegelvallen Vid ett inbrott i fritidsfastighet stal det bl.a. ett bastuaggregat. Flera personer har rapporterats för olika trafikbrott under veckan. Det handlar om hastighetsöverträdelser och olovlig körning.

Tärnsjö: Någon okänd har sladdat runt med en bil på fotbollsplanerna vid Furuvallen.  Brottet är rubricerat som skadegörelse. En familj boende på Museivägen har blivit utsatta för ofredande under nattetid.

Östervåla: Två män är misstänkt för flera olika narkotikabrott. Vi har också gjort beslag av narkotika i ett ärende. Skadegörelse genom att ha kört bil på fotbollsplanerna vid idrottsplatsen. En bil parkerad på Västerlånggatan har totalförstörts genom en anlagd brand.

Harbo: Två tjuvar besökte butiken och stal en del varor. Männen försvann från platsen i en blå Ford.

Vittinge: En  mc förare är misstänkt för vårdslöshet i trafik i samband med en trafikolycka.

Uppmaning: Glöm ej reflexen när du är ute promenerar. Du syns sämre än du tror!

 Nästa vecka kommer ingen Ruta eftersom jag har semester.

Om du vill komma i kontakt med mig (gäller inte nästa vecka) är min mejladress olle.rehn@polisen.se


Vid pågående brott ska du ringa 112.

Olle Rehn

Polisen Uppsala län

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.